Печат

ЕЖЕГОДНО ОБУЧЕНИЕ ПО ЗБУТ - БЛАГОЕВГРАД

Posted in: Новини

На 22. 03. 2019 г., се проведе ежегодното обучение по здравословни и безопасни условия на труд в Благоевград, съгласно Наредба РД-07-2 за условията и реда да провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Съдържание на програмата
1. Представяне на статистиката на НОИ за злополуките през 2018 година
Продължителност: 45 минути (един учебен час)
2. Преглед на трудовите злополуки разследвани с участието на СТМ при „Анимкс“ ООД. Преглед на основните моменти при разследването и декларирането на трудови злополуки
Продължителност: 45 минути (един учебен час)
3. Анализ на причините за трудови злополуки, връзката им с условията на труд и приложната нормативна уредба.
Продължителност: 45 минути (един учебен час)
4. Оценка и управление на риска и безопасните и здравословни условия на труд. Документиране на дейностите по ЗБУТ. Връзка между мероприятията по оценка и управление на риска с причините за злополуки
Продължителност: 45 минути (един учебен час)
5. Преглед на контролната дейност на ИТ през 2018 – основни моменти и акценти. Често срещани пропуски, нарушения и грешки при воденето на документацията по ЗБУТ.
Продължителност: 45 минути (един учебен час)
6. Методи и начини на контрол и въздействие върху работещите с цел повишаване на културата им по превенция, безопасност и здраве при работа и осъзнаване на отговорностите и задълженията им.
Продължителност: 45 минути (един учебен час)

 

 Акценти, или какво пропуснахте

 

 

Бяха представени атрактивни методи и начини за въздействие върху работещите в посока повишаване и укрепване на културата за превенция. На участниците се демонстрира резултата от използването на агитационни помощни материали в работата им по ЗБУТ и по-конкретно съдържанието и ролята на техниката на безопасност и нейното претворяване в правилата и инструкциите за безопасна работа. Показаха се различни агитационни материали и информационни табла, схеми и графики и начините за тяхното разработване и прилагане.

Снимки от обучението

 

 

Следващото обучение ще се проведе в град Разград в началото на месец април. Очаквайте подробности и давайте предложения за теми.

До нови срещи!

ОФИС - гр. БЛАГОЕВГРАД
бул. „В. Левски” 13, (сградата на ОКС), ет. ІV тел./факс 073/884640; GSM: 0899/814170 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ОФИС - гр. РАЗГРАД
ул. „Марин Дринов” №1 (партер), тел. 0893/015208; GSM: 0897/907381 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ОФИС - гр.ВАРНА
бул. "Дунав" № 5, Сграда на "Актив" ООД, ет. 3, GSM: 0897/957792 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.